Tolvstegsmodellen

Personlig utveckling enligt Tolvstegsmodellen

Jag hjälper även till med personlig utveckling enligt tolvstegsprogrammet. Den går att tillämpa på vilket överskuggande andligt problem som helst.

Men den går tyvärr inte att tillämpa i en handvändning. Det krävs ordentliga sakliga samtal och så småningom regelrätta omutligt ärliga personliga inventeringar, där vi tar reda på de exakta karaktärsfel, vi omedvetet utvecklat under livet. Allt andligt utvecklande har inte bara utvecklat oss alla till sansade individer. Och vi upptäcker ofta att andligt utövande påverkade våra liv i en riktning vi egentligen aldrig avsåg att få bli, och våra liv blev av det skälet osunda eller rent av orimliga. Det fungerar helt enkelt inte att rycka trådar till höger och vänster utan att veta ganska rimligt och exakt, och varför man egentligen kan göra även på det viset också. Så du får lära dej tänka om till dej själv igen. Inga fler trådryckningar och liknande innan du vet vem du egentligen oberäkneligt blivit av det själv. För att kunna hjälpa dig genom de tre första stegen krävs det samtal där vi tillsammans talar om den verkliga världen först och främst vi går igenom de tre första stegen under flera timmars samtal. (Gäller även med alla de andra stegen) Du kommer även behöva stå ut med att lyssna på mig utan att avbryta mig. Lita ett tag på mig nu. Sedan går vi vidare i det fjärde steget och där börjar det verkligt genomgripande inventeringen där vi försöker fastställa våra karaktärsfel. Då kommer få läsa din egen överraskning om ditt liv i klartext. Det krävs ett regelbundet återkommande arbete med långa samtal och arbete i stegen som det kallas. En inventering bör vara klar inom tre månader från det man vet om man ville gå vidare i stegen, att bara sitta och prata utan att skrida till verket hjälper oss inte längre. Det förslaget här är till för er alla, vem som helst kan ha verkligt överraskande stor nytta av det, men kanske särskilt för er som förlorat tron på era egna andliga liv och alla former av andlighet ni tappat bort er själva med.

Vem är du egentligen i dag?

Vi tar reda på exakt det, tillsammans. En säker personlig utveckling leder till en säker andlig utveckling och därmed en säkrare och medial utveckling.

Vi börjar från grunden och det är inte alltid så säkert att ni under denna tid vågar fortsätta tro på era gamla trosystem som inte fungerade längre, det är inte ens lämpligt att ni använder era gamla kunskaper själva under tiden vi genomför detta.

Vi lär känna våra sociala instinkter

Vi inventerar våra rädslor, även våra sexuella rädslor.

  1. Var vi orimligt själviska i våra liv?
  2. Var vi orimligt osjälviska i våra liv?
  3. Och vi lär oss förstå vad som är rimligt att förstå om någonting vi över huvud taget tog för givet att alla bara vet. Men vi får lära oss annorlunda, och vi blir allt som oftast väldigt snopna, vilket även jag själv upplevde som väldigt positivt.

Men mer om det när vi går till handling och arbetar med oss själva i stegen.

Men tro mej, jag vill inte ta era gamla liv i från er, jag leder er vidare och låter er lyckas med att först förstå er själv så ni kan se på ett papper vem exakt är du själv egentligen?

Sedan kommer din egen andliga ideologi eller religiösa orientering anpassa sig automatiskt efter den du blir sen. När du har lärt dej att gå i stegen ungefär som jag gör själv.

Jag kom själv i kontakt med förslaget om de tolv stegen och de tolv traditionerna för ca 10 – 11 år sedan. Jag hade försökt att vara nykter utan hjälp de första tre fyra åren utan att jag blev lyckligare av det, tvärt om jag var på väg att ge upp när positivt tänkande inte hjälpte mej längre.

I dag har jag 15 års nykterhet, och en hållbar personlig andlighet att uppleva livet med, och att vara medial är inte särskilt svårt även när jag upplever klart knarkliga och onyktra energier även i mitt eget jobb.

Ingen människas liv är enkelt, men så svårt som många andliga människor upplever det, ska det definitivt inte behöva bli, när ni utvecklar er andligt och medialt, genom att först lägga grunden till det nyktra nya nyttiga mentala verkliga tänkandet genom att tillämpa de tolv stegen, i alla era angelägenheter så påverkar det definitivt alla era andliga och mediala utövningar i en helt ny riktning som leder er säkrare dit ni rimligtvis har rätt att få bli en lugn harmonisk sansad medial människa igen. Oavsett vad ni vågar fortsätta tro på igen. De tolv stegen kommer aldrig ta era gamla läror i från er nämligen. Men ni kommer att omdefiniera era gamla tro och lära till den nya lugna människa ni så gärna ville bli. Ni behöver egentligen inte ens tro någonting alls längre, de tolv stegen fungerar ändå. Även om ni känner er blåsta på alla gamla andliga program som skapats av uppfinningsrika andliga lärare medier som finns. Så kommer ni ändå förlåta deras liv. Det dyker snart upp en ny metod av healing eller medial utveckling i veckan. De har inte fel men det hjälper sällan er som aldrig fick komma till er egen rätt eller tappar bort er på tok för lätt i alla andras mediala eller andliga utövningar ni lärt er av dom, men som inte bara fungerar så säkert inom er som om dom.

Tolv stegen lärs ut gratis inom AA, NA och många fler anonyma tolvstegsgrupper. Men jag kan helt inte arbeta gratis åt alla människor, det har jag gjort snart i hela mitt eget liv. Och precis allt blev inte verkligen bättre av det heller.

Priserna finner du på denna sida, och tro mig, när du tappat bort dig helt och inte längre kan förstå eller kanske även glömt bort hela ditt eget personliga mediala liv, vem är du då? Vilka kurskamrater gav dig mer än det var värt och vilka kurskamrater stal hela din egen gamla värld? Då är mina priser väldigt rimliga och det här fungerar som vanligt över telefon. Men vi behöver tala ganska regelbundet under det första året. Det är fortfarande billigare än alla de mediala kurser du i bland betalt en normal arbetares halva årslön för. Det är dags att du får glädje även av de pengarna, de var inte nödvändigtvis helt bortkastade, tvärt om i bland.

Du är varmt välkommen att ringa och ställa frågor om denna utbildning. Alla orkar inte genomföra detta! När det till slut står mellan två val. Och inget av dessa två val ger dig din tro på framtiden tillbaks. Du vill bara lämna livet tillbaks och sticka. Hur du än väljer så känns det som du har allt emot dig? Vågar du lämna över till en högre makt utan att du får veta på ett bra tag, hur allt fungerar denna gång? Då har du kanske, kanske, nått din mentala mediala botten för sista gången.

Och du är beredd att låta Gud leda dej åtminstone en gång i livet där du inte försöker smygtitta på din egen framtid på ett bra tag, ett steg i taget, en dag i taget. Vad har du att förlora på det?

Den genomsnittlige sökaren eller Ateisten?

Även du genomsnittlige andliga sökare och eller mediala utövaren kan ha stor glädje att redan från början lära dej värdera ditt liv, rimligt med sinnesro och frid.

De tolv stegen tar inte din gamla tro, oavsett religon, andlig eller politisk ideologisk inriktning, i från dig.

Även ateister har lyckats tillfriskna mentalt och fysiskt från alkoholism i till exempel AAs andliga tolvstegsprogram för tillfrisknande.

En högre makt kan för dessa ateister få vara en tanke eller en god idé.

De tolv stegen är i all tid grunden till allt vi vet. Men allt vet vi ännu inte själva jämnt. Så ge det gärna en chans.

Tricket att uppnå sinnesro och nyktert tänkande är även att våga låta bli att försöka veta allt innan livet visar oss vad som blev verkligt och sant.

Och när du själv tillfrisknat så kan du ge stegen vidare, kanske starta anonyma grupper, för andliga och mediala sökare som mer och mer faller fritt utan en inre insikt förståelse för den goda tanken med alltet som vi även kan kalla för Gud.

När du själv tillfrisknat kan du välja att ge detta budskap vidare genom att starta anonyma grupper för andligt mentalt och medialt tillfrisknande.

Många andliga och mediala tror faktiskt inte på Gud men vem tror de på då?

En del berättar lite för ofullständigt för min värld, att de bara tror på de godaste änglarna ingenting annat osv.

Men hur kan man veta att ärkeänglarna som är guds tanke, bara är bra för dig?

Utan att veta vem är egentligen Gud som tänker sina ärkeänglar och sönder dessa budbärare till dig i din värld?

Tolvsteget syftar ju även till att vi får den kunskap som vi behöver för att känna till, varför och vem som tänker åt oss själv?

Och tänkte vi då så bra? Varför känns ännu inte livet bra? Och varför går allt åt helvete? Varför känns allt bara så svart eller vitt?

Vi lämnar över ett tag och låter Gud leda oss men vi samlar i hop allt vi vet om oss själv och gör en grundlig inventering i det fjärde steget, om det vi egentligen ännu inte vet om vi ens tänkte så bra själv till att börja med.

Att lämna över till Gud, hur kan det fungera till exempel?

Mitt eget förslag på en ganska rimlig högre makt.

Det kan ses både som en god tanke och idé. Eller precis verkligt som jag ser att Gud egentligen är. Jag sammanfattar det förslaget så här.

Sinnet om tanken på minnet

Sinnet är den grundläggande personligheten som tänker och förstår vad den är, därför att minnet håller samman alla kroppens celler i hela dess värld som är människan till exempel.

Sinnet är Gud som med ängeln, som är dess tanke, som tänker på dess ande, som är det stora gemensamma minne, som håller samman alla andliga väsen i hela guds värld som är jordens himlakropp eller universum i en och samma ofantligt stora levande varelse i ett större kretslopp, än jorden eller din egen kropp.

Men även en svart sten funkade bra, det var min första högre makt när jag började på AA

Alla mönster vi känner till upprepar sig själv även när de ser annorlunda ut på ytan.

Gud är god, fundera lite lagom och kontemplera, tänk på att sinnet Gud har övat länge på att förstå och låta sina himlakroppar hålla balansen även i universums stora kretslopp.

Du som råkar titta och leta efter Gud någonstans utanför dig själv, du kommer nog aldrig finna Gud fören du råkar hitta Gud genom att titta lite mer inom dig själv.

Och när du känner att du inte orkar vara Gud som bär hela kroppen själv i dag? Gå med på att bara låtsas vara en vanlig simpel skrynklig hudcell i dina pannveck, och bara åk med när Gud (jaget i din kropp) och de andra cellerna i din kropp går och bär dej själv en dag.

Samma sak gäller liknelsen att bara lämna över allt du ännu inte vet, men ständigt plågar dina tankar med, till Gud i det jordiska eller universums format, tillåt exempelvis att en högre makt som är Gud inom oss allt, få styra och bestämma exakt vart då ska gå en promenad. Du kan även låta en vanlig sten eller ett favoritdjur vara din högre makt.

Sedan går du bara ut och går, du vet inte vart, slappna av på din promenad och känn var guds vilja inom dig skapar lusten att svänga till höger eller ej, gå dit Gud leder dig i dina nya spår att gå i dag? Ett trevligt experiment som i all tid fungerar bra för mig.

Slå en signal på 0735 33 83 17

Mina tjänster och priser

Med vänlig hälsning, Claes Widerberg

Shaman och andligt medie.

Claes Widerberg Andligt Medium – Shaman – Ring direkt eller boka tid, vardagar – 0735 33 83 17 – 09.00 – 19.00

%d bloggare gillar detta: