Vårens och sommarens Runa 2017


( Jag har uppdaterat denna artikel med detta första stycke i kursiv stil och så flyttade jag ett annat annat stycke och publicerade det fristående i en egen artikel. http://andligutveckling.se/2017/01/04/tro-inte-pa-allt-ni-vet-tro-inte-pa-allt-ni-berattar/ )

Vårens och sommarens kort, moderjord: Pertra – ᛈ

Afrika är där vi alla började att gå.
Afrika är där vi alla slutar att slå.
Afrika är där vi alla sluter våra cirklar och blir innerligt värd i en hel värld som tål sig själv igen.

– Anden om året och året innan som var –

Jag tänker på Sydafrikas fredliga lösning med sanningskommisionen. Om inte afrikanska andar fanns att förstå något gott med, så skulle jag aldrig lita på mej själv längre och aldrig våga ge någon av er min egen fred.

Nelson Mandela och Desmond Tutu, var två väldigt kvinnliga kloka män som förstod hur man mäklar och skapar verklig fred.

Jag ser det lika gärna som att moderjord lärt sej tidigt och sent att varken vara man eller kvinna, svart eller vit, moderjord är en grå gammal jätte som är allt svart eller vitt i ett enda gemensamt sätt.

Moderjords utveckling liknar den öppna kärleksfulla barndom vi alla var, men så börjar alla nya barn åter födas till jorden och ni vet hur det va i er vanliga senaste familj? Krig och kärlek huller om buller vareviga dag. Och det var sällan ni förstod vem eller vad ni var till för? Och så glömde ni er själv.

Det är den ”familjekrisen” världens befolkning fortfarande befinner sig i. Mitt i livet kan man säga, som det i vanliga familjer blir.

Hur ska världen hinna med och varför gör ni inte vad ni ska osv. Du eller ni är så jävla lat! Hur dum får man bli? Lägg av!! Och tjata inte på mamma och var i helvete är nu pappa? Gå och häng er båda två!!

Det kommer en ny tid, en ljuvare ålderdom att bli, där världskriget för länge sen har slutat bestämma, vad allting får bli sen, vi kommer alla att veta det säkrare om flera tusen år från i dag.

Precis som jag på mina äldre dar!

Det är när man blir gammal gubbe eller gammal gumma som man är tillbaka i den grå glada värld, så som barnen lärt sej måla alla färger och extrahera sina färgglada liv av våra minnen ur oss själv.

Även ur vår Afrikanska folksjäl, de är fortfarande våra gamla missförstådda föräldrar och våra äldsta jordiska förfäder vi levde och var som själv i bland! 

Det föds alltid en ny jord i alla universums morgon och kväll.

Och just nu håller denna jord på att bli en mycket gammal jord i ett medelålders mänskligt och mänsklighets perspektiv!

Ganska och absolut sanning handlar om händelseförlopp. Dvs att något hänt och det är sant och det är allt vi egentligen kan säga att vi vet. Även när någon förnekar vad de i bland, bevisligen borde veta och någorlunda sant borde känna till om dessa berättelser om alla händelser.

För att dessa människor var med och såg till att en händelse smålog för sej själv och sker.

Men väldigt sällan handlar människors åsikter om dessa orsaker till händelser enbart om verkliga orsaker.

Av ett mycket enkelt skäl.

Orsakerna till alla händelser sant eller ej, är personligt uppfattade utifrån vår egen föreställningsvärld, inbillade eller verkliga orsaker. Era uteslutande ideologier och religiösa högtravande principer, var kanske inte var så verkliga för mej.

Och dessa orsaker skall därför aldrig litas på innan man förstår hur man själv och människor gärna drar förhastade slutsatser av allt de tror de vet och redan förstår.

Särskilt när de bergsäkert vet allt om den eller den, ytterst samstämmigt och synnerligen väl inövat tillsammans.

De enda som får spela upp ett extremt svårt samstämmigt nummer om orsaker till vissa händelser tillsammans.

Är en musikalisk orkester som vet varför de enklaste orden i samspel till klara toner låter helt sant tillsammans. (Kärlek och glädje vi vet? Men det musikaliska mästerstycket, behöver inte vara en sanningsenlig eller end kärleksfull glad beskrivning av orsak och verkan, den kan vara ideologiskt ensidigt och hatiskt värkande, särskilt hos de människor som inte får vara med, för att de har fel hudfärg till exempel)

Människan är också ett instrument och livet är dess ljuva eller sjuka musik, och lite beroende på, hur vi ljuger eller talar sanning för oss själv, så får våra vänner finna sej i att livet är inte bara sanning om en enda princip som ni tror ni att bara  får bli själv. 

Vi är bara total sanning och fina tillsammans när alla får vara med, utan knot om vem som är dubbel idiot därför inte får vara med. Även när jag känner till och slutat tro på alla lögner som finns. 

Därför ska ingen människa behöva ta något de tror de vet om mej personligt. De får inte ens tro allt de tror om mej. Men ni får gärna gissa och förstå lika kvalificerat som mej om ni tål.

Våra berättelser om de liv vi lever eller levt är egentligen nya fabrikationer av alla de tidigare sanningar eller lögner som ingen vet helt vet.

Kan vi då veta någonting som är sant för varandra, när andar talar tillsammans genom oss alla?

Ja, vi kan lita på att andar i bland berättar så sant, att den som får budskapet kan avgöra att det var sanning så som den uppfattade sitt eget liv själv. Även när anden inte bara håller med.

För andar kan även hjälpa oss människor, att rätta till våra personliga vanföreställningar, så att våra sinnen tror, på en betydligt rimligare sanning för oss alla att skapa sin egen och vår nya framtid med.

Det betyder att vår framtid innehåller mer fred, eftersom fred förlänger människors tider på jorden. Och den förkortar lidandet som hänger i ett rep av en inbillad princip.

Och vi kommer därför förlänga vår tid i jordens all tid och leva mer jordnära i samklang med jordens som det blir.

Och jordens alla inre organ, av våra växter och djurarter som likt konstnärliga barn, skapar, växer och utvecklar en ny jordiskt kropp, som håller måttet i hela det stora förnyade kretsloppet.

Kvinnlig och manlig princip är två delar av den gemensamma helhet som sinnet ändå bara blir, i all rum av tid.

Sinnet om tanken (tanke; människo-mannen) om minnet (minnet; människo-kvinnan) är det jordelivet vi människor tänker på, hur vi mins alla tider då, av det liv, alla sinnen på jorden bara kan bli.

Tillsammans! Med alla växter och djur! Där upphör mänsklig manlig och kvinnlig princip. Och vi blir människor som förstår allt tillsammans i alla våra liv. 

För att jaget finns och vet vad vi alla minnen är värda tillsammans en och en i hela vår värld splittrar vi upp jaget tillsammans.

Även i växt och djurliv där mänsklig och kvinnlig princip även liknar oss människor omvänt.

Då många djur, en del insekter som fjärilar samt fåglar men även några fiskar, sparar minnet i en manlig princip av en helt egen könskromosom X

Hos fåglarna har nämligen mannen de två könskromosomerna, som de i bland saknar i den enhetliga mänskliga anden (minnet)

Jämställdhet uppstår alltid mellan könen när vi förstår att sinnet alltid tänker och minns allt tillsammans i en högre makt som tänker som en hel individ i svaret på en ännu äldre repeterande tid.

Vi är skaparna som ständigt repeterar och skriver om våra liv, med alla nya förändringar och småbus även det blir.

Skaparen är den tidsresenär alla levande varelser egentligen redan är.

Det vet alla shamaner.

? God morgon Våren!

Claes, Roachna Shaman

Det är härligt med sanning, våren är sanning, och ett soligt söderläge är en underbar orsak att bara leva och lyckliga andas fritt, för vi kan det och för att vi får det. ?